Kočičí-azyl
icone-phone icone-email icone-position icone-fb
kocky-adopce

Blog

Bezpečí na prvním místě

Publikováno 29. 5. 2024 20:12:36

Kočky jsou zvídavá a dobrodružná stvoření, která mají tendenci zkoumat své okolí. Bohužel, někdy to může vést k nebezpečným situacím, jako je pád z výšky, uvíznutí ve ventilačce nebo pád z balkonu. Jako veterinární sestra jsem se často setkala s těmito případy, a proto bych se s vámi ráda podělila o několik důležitých tipů, jak minimalizovat riziko a ochránit vaši kočku.

síť na balkon

Aneb jak minimalizovat riziko pádu a zranění: pořiďte sítě do oken a na balkón

Jestliže máte doma, nebo se chystáte pořídit kočku, síť je pro vás asi jediná možnost, jak vyřešit bezstarostné větrání domácnosti. Montáží sítě do oken, balkonů, lodžií či teras zajistíte bezpečný pohyb kočky a zároveň si zajistíte klid. Ochranná síť vždy zabrání náhodnému vypadnutí či případnému útěku vaší kočky. Firma kterou Vám rádi doporučíme jsou Sítě Mont, spustu recenzí můžete najít na jejich FB stránce.

Tyto ochranné sítě jsou odolné a pevné.

Výhody montáže sítě:

Tyto sítě zaručeně chrání kočky před vypadnutím nebo útěkem. Sítě vám namontují do oken, na balkony, lodžie, terasy, výběhy a podobně.

O sítích Mont

V podstatě se jedná o systém který se skládá ze samotné sítě a lankového systému, který nám tvoří rám po obvodu plochy, kterou chceme zasíťovat. V konečné fázi je síť vypnutá a působí hezkým dojmem. Již z několika metrů není vidět, že by vůbec nějaká síť na balkoně byla nainstalovaná.

Síť je vyrobena z PA bezuzlovou technologií, takže nemůže dojít k porušení krajních ok. Je vyrobena v pravoúhlém provedení. Oko je 40x40 mm velké, síla vlákna je 2mm. Pevnost jednoho vlákna v trhu se pohybuje okolo 70-80 kg. Materiál je stálý proti UV záření, mrazu a povětrnosti.

síť na balkon

Životnost sítě je min. 12-15 let. Odstín světle béžový, černý. Co se týče stínění denního světla, není naprosto žádné. Lankový rám tvoří speciální očka s vrutem, nebo metrickým závitem, hmoždinky, podložky, lanko s PP duší, napínáky, svorky a úponky. Materiál může být dodán buď v pozinkované tj.základní či v nerezovém provedení.

Doba montáže se pohybuje v hodinách, pouze některé složitější typy otevřených balkónu trvají i celý den. Zasíťování je vhodné jak pro lodžie, okna, otevřené balkóny, zasklené lodžie, výběhy..

V případě zájmu můžete rovnou napsat na e-mail: ochrannesiteprokocky@gmail.com

Ventilačky

Samostatnou kapitolou jsou potom ventilačky, kde nastačí síť instalovaná před oknem. Stane se že kočka například vidí za oknem ptáka a pokusí se dostat ventilačkou ven. To se jí ale většinou nepovede a ve ventilačce uvízne.

Ventilačka je totiž bohužel taková past na kočky, kdy kočka nedokončí skok a zadní částí těla uvízne ve ventilačce a sama není schopna se vyprostit. Asi si dovedete představit jako to skončí pokud jste například na celý víkend odjeli mimo domov. Pokud tedy z domova odcházíte, nezapomeňte ventilačky pozavírat. Případně zajistěte důkladnou ochranu.

© 2023 - Azyl Jiřina Skoumalová z.s.